home

 

 

Esilehele

Dokumendid

Põhikiri
Programm
Kongressid
Valimised

Uudised

Pressiteated
Materjalid
Välispoliitika

 

   
   
 

Eesti Vasakpartei toetusavaldus Eesti Vedurimeeste Ametiühingu streigile

Eesti Vasakpartei teatab oma solidaarsest toetusest Eesti Vedurimeeste Ametiühingu passiivsele streigile, mis algas juba käesoleva aasta 4. veebruaril. See kuulutati välja, nõudmaks vedurimeeste töötasu vähemalt osalist kompenseerimist ning õiglast töö- ja puhkeaja korraldust, millega tagataks ka ohutus raudteel liiklemisel.

Siiani ei ole Eesti avalikkus ega meediakanalid vedurimeeste võitlusele võrdse kohtlemise ja õiglase personalipoliitika eest ASis Eesti Raudtee tähelepanu pööranud.

Vedurimeeste palgad on langenud - suurem teenistus puhkamata tehtavate ületundide arvel ei ole palgatõus - ja lubatud palgatõusust. sööb suure osa veel inflatsioon.

Peame normaalseks vedurimeeste ametiühingu nõudmist kehtestada nädalas 35-tunnine töönädal ehk 150 normtöötundi kuus ning ennekuulmatuks, et juba aastaid on AS Eesti Raudtee süül sõlmimata kollektiivleping EVAÜ-ga.

Peame häbiväärseks Ametiühingute Keskliidu käitumist AS Eesti Raudtee neoliberaalse poliitika teostamisel ning keskliidu liikme EVAÜ toetamisest loobumisel. Soositakse sõnakuulelikke ametiühinguid, kes viivad ellu tööandjale vajalikke meetmeid ning lollitavad töölisi.

Eesti Vasakpartei kutsub üles kõiki toetama EVAÜd nende õiglastes nõudmistes. Ja vajadusel oleme valmis kutsuma abi suurtest vasakpoolsetest ametiühingutest Lääne-Euroopas.. Vasakpoolsete ametiühinglaste 3. konverents, mis toimus Viinis 1.–3. veebruaril 2008, juba väljendas oma tugevat solidaarsust ja toetust algavale üldriiklikule streigile ning pidas vedurijuhtide puhkeaja hävitamise kava ohtlikuks ja katastroofiliseks demokraatlikele ja üldinimlikele töövahekordadele.

Eesti Vasakpartei aseesimehed:
Enn Ehala, Euroopa Vasakpartei juhatuse liige
Malle Salupere
11. märts 2008.

Esileht Põhikiri Programm Kongressid Pressiteated Materjalid Ajaleht Keskjuhatus Piirkonnad Noortesektsioon Naljanurk Valimised Aruanded Liikmeks astumine Välispoliitika